Direct naar content
Aanmelden

Specialist Restauratie & Decoratie

Niveau 4 | 4 jaar | BOL

Jij bent...

• Kunstzinnig
• Iemand met oog voor detail
• Een echte onderzoeker







Over de opleiding

De perfecte combinatie van onderzoek en werken met je handen. Dat vind je bij de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie! Met oude en hypermoderne technieken en materialen maak jij gebouwen en objecten (weer) mooi. Ook glas-in-lood is een onderdeel van deze opleiding.


Toelatingseisen

Wil jij je aanmelden voor Specialist Restauratie en Decoratie? Dan heb je één van de volgende diploma’s nodig:


• vmbo: diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
• havo: minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
• mbo: diploma niveau 2 of 3

Twijfel je nog?

    Geen evenementen

    Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe evenementen, zoals open huizen of meeloopdagen? Meld je dan aan voor ons evenementen alert!

Wat vinden andere studenten?

“Ik kan hier qua creativiteit echt álles in kwijt”


- Lidewij de Bonth

Student Specialist Restauratie en Decoratie



Opbouw van de opleiding

De opleiding Specialist Restauratie en Decoratie begint met twee brede basisjaren. Daarin leer je alle basistechnieken en leg je een goede basis voor jouw vakmanschap. Naast praktisch werk is er altijd een theoretisch deel. Bijvoorbeeld een advies, calculatie of een rapport leren schrijven. Wat je leert tijdens de lessen breng je vier keer per jaar in de praktijk in projecten, soms als groep, vaak individueel. 



De projecten komen uit de praktijk en/of vinden plaats op locatie. Denk bijvoorbeeld aan (restauratie)schilderwerk aan een kerk of een monumentaal pand. In het derde en vierde leerjaar kies je zelf de keuzedelen waarmee je jouw kennis op restauratie of decoratiegebied verdiept en verfijnt. Het vierde leerjaar is je afstudeerjaar. Dan ga je zelfstandig onderzoek doen en opdracht(en) uitvoeren.

Stage


Je loopt tijdens de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie twee keer stage. In de tweede helft van het tweede jaar loop je zes maanden stage. In de eerste helft van het vierde jaar loop je stage bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in restauratie- en/of decoratietechnieken. Je maakt dan kennis met de verschillende werkzaamheden en doet ervaring op. Je eerste stageperiode kun je samen met de school zoeken, de tweede zoek je zelf. Als vakschool kennen we veel stageplaatsen door onze goede relatie met het bedrijfsleven.

Onderwijsvormen

De opleiding Specialist Restauratie en Decoratie kun je in reguliere vorm volgen, maar ook in onze nieuwe onderwijsvorm Creatieve Ruimtemakers. Hierbij heb je zelf de controle over jouw leerroute. Iets voor jou?

Keuzestress? Snappen we. Daarom hebben we een speciaal jaar ontwikkeld: het Creatief Ontdekkingsjaar. Daarbij ontdek je in één jaar welke creatieve richting het beste bij jou past. Ben je er binnen een jaar al uit? Dan kun je ook doorstromen naar een van onze creatieve opleidingen.

Ons bezoeken?

    Geen evenementen

    Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe evenementen, zoals open huizen of meeloopdagen? Meld je dan aan voor ons evenementen alert!

Meld je aan

Denk jij dat Specialist Restauratie en Decoratie de opleiding voor jou is? Meld je dan direct aan!

Aanmelden en intake

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar? Vóór 1 april heb je de meeste kans om geplaatst te worden. We plaatsen je niet automatisch na je aanmelding. Als we de aanmelding en jouw digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.


Intake


Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Je kunt ook eigen werk of inspiratiebeelden verzamelen en meebrengen. Zo zorgen we er samen voor dat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.


TIP: Begin vandaag al met je (digitale) portfolio. Bewaar afbeeldingen, foto’s, teksten en filmpjes die je inspireren. Verzamel werk waar je trots op bent en waarmee jij jouw creativiteit laat zien.

Vergelijkbare opleidingen